lillan

Idag har min lilla plutts efternamns byte gått igenom . Så våran lilla kommer få ett väldigt fint efternamn :)
Vi var även hos Robins pappa och drack kaffe . Så fick vi en del kläder till lillan .. Väldigt fina saker , och kläder kommer gå åt . Hon har redan tre byrålådor med kläder och lite sånt nu :)..


Ne nu ska jag äta lite kvälls mat . Efter det blir det lite chips (hoppas jag inte spyr)

Kss

Fick åka in till Kss igår kväll .. Hade  sammandragningar och att jag inte hade kännt några fosterrörelser . Så vi blev riktigt oroliga . Så först lyssnade dom efter hjärtat ( och dom hittade det och de slog jätte bra ) och så fick jag ligga uppkopplad i någon maskin som skulle kolla bebisens hjärtkurva och mina sammandragningar .
Så det var som en riktigt stor sten lyfte från bröstet när dom sa att allt var bra :)

vecka 26

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

lip

Alla lipar sönder på facebook att alliansen vann . Kan nog säga att hälften rösta säkert inte ens . Man kan inte gnälla över sånna saker fall man inte är med och påverkar Sverige !
Jag röstade på dom rödgröna så jag tycker själv att det är förjävligt att dom andra vann . Men blir inte bättre av att skriva det överallt !


Idag är det full rulle . Ska förbi bibloteket och lämna tillbaka några böcker jag har lånat . Sen blir det att gå förbi Robins pappas verkstad och hämta cykeln . Gå till mamma och kolla fall min syster har lust att följa med till våra kusiner , för dom ska klippas . Sen vet jag inte vad som händer ... Kanske blir en sväng till mormor :)

Igår fick jag två presenter till våran lilla . Jag tycker att dom var tok söta, så bild på det kommer upp senare .
Men nu ska jag ta och göra mig iordning  (:



Bjuder på en gammal bild


jag vill !!

Är så grymt less på min hårfärg men det känns som det inte är någon ideé att göra några drastiska åtgärder . Så får pinas året ut och sen göra något när den lilla ploppar ut :)



Har iaf tänkt att göra något sånt ungefär ..


vecka 25

Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.

GRATTIS :D

Idag är ingen vanlig dag för det är Robins födelsedag hurra hurra hurra !

Som sagt min kille fyller 22 år idag ! Det blir att ha lite kalas för han här hemma idag, för hans familj osv .
Gjorde frukost på sängen till han och det uppskatades väldigt mycket :)

Så idag är det full rulle . Ska iväg till af för att medela vilka jobb jag har sökt , städa lite här hemma , köpa fika och göra oss iordning .

ooooooooo

Har varit en sväng med Sara idag så vi tog en fika på söderströms . Alltid gott med en kopp kaffe . Tror jag ska ta och städa lite här hemma , funderar på att ta och göra ren ugnen . Jag är på hugget !

toppen dag

Sitter och kollar runt här på internet efter lite söta bebis kläder . Finns ju så sjukt mycket . Och de värsta är att man skulle ju vilja köpa rubbet , och de finns ju inte riktigt så mycket pengar i kassan :)

Igår fick vi 2st duntäcken av Robins mamma . Perfekt eftersom att vårat har börjat gå sönder !

Men nu ska jag slänga i mig lite frukost och göra mig iordning för att sen cykla över till mormor . Ska klippa hennes vännina.

Ha en toppen dag !

baka

Idag har jag hunnit med en del . Har tvättat fönster och sånt däringa som inte är så jätte kul !
Har maten på g och sköna filmer .
Sen när min älskling kommer hem ska vi baka något gott . Fall de fortfarande finns någon energi åt det :)
Ne nu ska jag fortsätta med mitt .

Vecka 24

Barnet
Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne. Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan. Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.



Mamma
Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor.

sims

Sitter här hemma i soffan med datorn i knät och ska spela lite sims .
Har mormors stickade kofta på mig och bara njuter .. Fyfan vad skönt det kan vara att inte göra nått ibland .
Har även druckit en kopp kaffe på balkongen , men det kaffet var inte alls gott . I slutet av månaden blir det att köpa en ny kaffebryggare !

avanserat

Gjorde precis något riktigt avanserat ! .. Rörde ihop lite choklad pudding som jag ska ha framför idol :)
Fick precis reda på att en tjejkompis var med barn :) Fast hon ska ha i april .
Så de blir att träffa henne på lördag .




2a försöket

Kom hem för en stund sen från Mvc . Lyssnade på hjärtat som sagt var (och allt lät jätte bra) hon mätte mig och så pratade vi lite.  Fick även ta lite prover ! Och denna gången lyckades dom få blod ur mig på andra försöket . Men det tog sin lilla tid , men helt klart värt de ;D

Nu ska jag ta och fixa mig lite att äta .

Idol

Nu sitter jag och bara vill att tiden ska gå en aningen snabbare . För idol börjar ju kl 8 =) Och det vill man ju inte missa för 5 öre .

Älskar att se dom första avsnitten , folk som skämmer ut sig och folk med röster som man skulle döda för !
Förra året var Calle min favorit . Tycket verkligen att fel person vann då !


Springer iväg

Hejsan hoppsan !
Idag har vi varit över en sväng hos Robins mamma och druckit lite kaffe och sånt .
Börjar bli lite hungrig , (igen!) .
Ser inte fram imot morgon dagen . Ska till Mvc , blir att lyssna på det lilla hjärtat och provtagning
=/. Ska även ta upp det med järntabletterna och att min rygg krigar med mig !
Sen är det väll saker dom ska prata om .

Det är sjukt vad tiden springer iväg . Det är ju inte alls så lång tid kvar till u-ljudet som jag ska göra i vecka 32.
Det är faktiskt lite jobbigt att inte veta hur min förlossning kommer se ut . Men vet förhoppningsvis det då !
Med tanke på min föreliggande moderkaka . Och har den inte flyttat sig så blir det kejsarsnitt . Så det är mycket som far runt i huvudet på en .

Måndag

Sitter och lyssnar på skön musik och funderar vad jag ska göra idag . Kanske blir en sväng till mormor för en grymt sugen på en kopp kaffe och en prat stund :)
Idag invigde jag det nya strykjärnet och det funkade galant . Ska bara ta tummen ur röven och köpa en strykbräda . Men finns ju så mycket annat som är roligare att lägg pengar på !.

28kr

Igår va jag en sväng på stan med Robin och hans bror . Tog en fika och så gick vi en sväng till gina  . Hade ett rabatt kort där på 150 kr så jag passade på att förbruka det .

Det blev ett par strumpbyxor och en plånbok . Fick bara betala 28 kr så det var ju perfekt :)



Idag blir det att bara ta det lungt , älsklingen känner sig sjuk så blir nog inte full rulle idag .
Nu ska jag ta och spela lite sims . Har fastnat i de igen hehe !

fixar dag

Ska ta och göra mig iordning lite grann nu . Ska åka och storhandla om en stund , så ska jag hämta ut ett paket på babyproffsen . Intressant eller hur ?

Idag blir det en sån typiskt fixar dag , för när vi har kommit hem ska vi storstäda lägenheten  och tvätta . Sen på kvällen tar jag nog en sväng förbi mormor :)

1sep


Idag är det den 1sep och nu kan man i stort sätt säga att det är höst . Första gången jag har längtat till de , men klara inte av värmen som har varit i sommar .. Och sen vilken årstid kommer efter det ? Jo vinter , och då kommer våran lilla fis till världen .

Rss